Features of drying process of artificially cultivated mushrooms

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

This paper describes the analysis of drying and taste additives influence on the changes of chemical composition and quality parameters of Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus mushrooms and their ready-to-cook mushroom foods. We tested and scientifically motivated the impact of drying on the protein substances changes and carbohydrates changes (contents of glycogen, dextrines, reducing substances, cellulose) of ready-to-cook mushroom foods.

Опис

Ключові слова

pleurotus ostreatus, agaricus bisporus, mushroom products, drying, swelling, глива звичайна, печериця двоспорова, грибні продукти, сушіння, набухання, вешенка обыкновенная, шампиньон двуспоровый, грибные продукты, сушка, набухание, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Zinchenko, І. Features of drying process of artificially cultivated mushrooms / I. Zinchenko, V. Terletska // The XXIV International Colloquium of Institute CEDIMES, Kyiv (Ukraine) : Book of Abstracts. — 28 October – 3 November 2013. — K. : NUFT, 2013. — P. 25.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced