Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2003

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено основні показники фізіологічної повноцінності зерна ярої та озимої пшениці, які визначають його придатність для виробництва харчових продуктів на основі пророщеного зерна – енергію проростання, здатність проростання та життєздатність зародка. Виготовлено суміші на основі пророщеного зерна пшениці з добавками моркви сирої чи вареної, пюре гарбуза, обліпихи, аронії, горіха грецького, олії та ячмінно-солодового екстракту. Проаналізовано хімічний склад та вміст біологічно активних речовин отриманих зернових сумішей. The basic indexes of physiology full value are set grains of furious and winter wheat, which determine his fitness for the production of food products on the basis of proroschenogo grain, – energy of germination, ability of germination and viability of embryo. Made on the basis of a mixture of sprouted wheat with additives raw or cooked carrots, pumpkin puree, sea buckthorn, aronia, Greek walnut, oil, and barley-malt extract . Chemical composition and content is analysed biologically active matters of the got corn mixtures.

Опис

Ключові слова

сучасні концепції харчування, енергетична цінність, пророщене зерно пшениці, зернові суміші, оздоровчі продукти, modern conceptions of feed, energy value, proroschene grain of wheat, corn mixtures, health products, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів / С. А. Бажай, Л. О. Федоренченко, Т. І. Романовська, О. П. Зарічанська // Проблеми харчування населення України : всеукраїнська науково-практична конференція. – Полтавський університет споживчої кооперації України, 2003. - С. 32-36.