Особливості управління персоналом ТНК харчової індустрії
Вантажиться...
Дата
2013
Автори
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Досліджують особливості управління персоналом транснаціональних корпорацій харчової індустрії, на прикладі компанії «МакДональдз»: функціональна структура, ієрархія посад, виконання обов’язків, трудові відносини, система мотивації та основні недоліки.
Explores the features of HR multinationals food industry as an example of "McDonald's": functional structure, the hierarchy of positions, duties, labor relations, motivation system and major drawbacks.
Опис
Ключові слова
компанія «МакДональдз», обов’язки, управління персоналом, ТНК, функції, ієрархія посад, мотивація, кафедра економіки праці та менеджменту, hierarchy of positions, responsibilities, HR, TNC, company "McDonald's" motivation function
Бібліографічний опис
Драган, О. І. Особливості управління персоналом ТНК харчової індустрії / О. І. Драган // Менеджмент суб’єктів господарювання: теорія та практика : колективна монографія: – Житомир: ЖДТУ, 2013. − С. 201−209.