Особливості управління персоналом ТНК харчової індустрії
Файли
Дата
2013
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджують особливості управління персоналом транснаціональних корпорацій харчової індустрії, на прикладі компанії «МакДональдз»: функціональна структура, ієрархія посад, виконання обов’язків, трудові відносини, система мотивації та основні недоліки.
Explores the features of HR multinationals food industry as an example of "McDonald's": functional structure, the hierarchy of positions, duties, labor relations, motivation system and major drawbacks.
Опис
Ключові слова
компанія «МакДональдз», обов’язки, управління персоналом, ТНК, функції, ієрархія посад, мотивація, кафедра економіки праці та менеджменту, hierarchy of positions, responsibilities, HR, TNC, company "McDonald's" motivation function
Бібліографічний опис
Драган, О. І. Особливості управління персоналом ТНК харчової індустрії / О. І. Драган // Менеджмент суб’єктів господарювання: теорія та практика : колективна монографія: – Житомир: ЖДТУ, 2013. − С. 201−209.