Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1263
Title: Мінеральні речовини екструзійних картоплепродуктів
Other Titles: Minerals of extrusion potato products
Authors: Шульга, Оксана Сергіївна
Ковбаса, Володимир Миколайович
Шаран, Андрій Васильович
Іщенко, М. В.
Петрова, Жанна Олександрівна
Shulga, Oksana
Kovbasa, Vladimir
Sharan, Andrey
Ischenko, M.
Petrova, Zhanna
Keywords: екструзія
экструзия
extrusion
мінеральні речовини
сухе картопляне пюре
крупи
минеральные вещества
сухое картофельное пюре
крупы
minerals
powdered mashed potatoes
grains
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2008
Citation: Мінеральні речовини екструзійних картоплепродуктів / О. Шульга, В. Ковбаса, А. Шаран, М. Іщенко, Ж. Петрова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 12. - С. 19-21.
Abstract: В статті наводяться результати визначення вмісту мінеральних речовин в сировині, що використовують для виробництва екструзійних продуктів та екструдату. Були визначені такі мінеральні речовини: калій, мідь, цинк, марганець, залізо. Встановлено, що корегування співвідношення сировинних інгредієнтів дозволить корегувати вміст мінеральних речовин в готових виробах з метою отримання найбільш збалансованого складу.
В статье приводятся результаты определения содержания минеральных веществ в сырье, используемые для производства экструзионных продуктов и экструдата. Были определены следующие минеральные вещества: калий, медь, цинк, марганец, железо. Установлено, что корректировка соотношения сырьевых ингредиентов позволит корректировать содержание минеральных веществ в готовых изделиях с целью получения наиболее сбалансированного состава.
The article presents the results of determination of mineral raw materials that are used for the production of extrusion products and the extrudate. Were identified following minerals: potassium, copper, zinc, manganese, iron. Found that adjusting the ratio of raw ingredients will adjust the content of mineral substances in finished products in order to obtain the most balanced composition.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1263
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sos11mrekp.pdf2.99 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.