Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13292
Title: Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка (Патент на корисну модель № 45865)
Other Titles: Method of manufacturing a food dye from red beet (Patent for useful model № 45865)
Authors: Ключко, Олександра Ігорівна
Попова, Наталія Вікторівна
Бандуренко, Галина Михайлівна
Зав'ялов, Володимир Леонідович
Мисюра, Тарас Григорович
Klyuchko, Alexandra
Zavialov, Volodymyr
Popova, Nataliia
Mysiura, Taras
Bandurenko, Galina
Keywords: спосіб виробництва
червоний буряк
харчовий барвник
способ производства
красная свекла
пищевой краситель
Method of manufacturing
red beet
food dye
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
кафедра технології консервування
Issue Date: 2009
Citation: Патент 45865 UA, МПК C09B 61/00 (2009) Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка / Ключко О. І., Попова Н. В., Бандуренко Г. М., Зав’ялов В. Л., Мисюра Т. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № u 20090634 ; заявл. 02.07.2009 ; опубл. 25.11.2009, Бюл.№ 22, 2009 р.
Abstract: Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка, який включає миття сировини, інспекцію, бланшування, очищення, подрібнення, екстрагування та концентрування, який відрізняється тим, що застосовують екстрагування з використанням низькочастотних механічних коливань при частоті 3-9 Гц протягом 15-45 хв. і температурі екстрагенту 55-65 °С. Технічний результат полягає в повному екстрагуванні червоних пігментів, що забезпечить найвищу якість барвника. Способ производства красителя пищевого из красной свеклы, который включает мойки сырья, инспекции, бланширования, очистки, измельчения, экстрагирования и концентрирования, который отличается тем, что применяют экстрагирования с использованием низкочастотных механических колебаний при частоте 3-9 Гц в течение 15-45 мин. и температуре экстрагента 55-65 ° С. Технический результат заключается в полном экстрагировании красных пигментов, обеспечит высочайшее качество красителя. Method of manufacturing a food dye from red beet, which includes washing raw materials, inspection, scalding, cleaning, grinding, extraction and concentration, wherein applying extraction using low mechanical vibrations at a frequency of 3-9 Hz for 15-45 min. and a temperature of 55-65 ° C. The extractant The technical result is the complete extraction of red pigments that provide the highest quality dye.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/13292
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
45865.pdf240.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.