Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13343
Title: Збагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировини
Other Titles: Enriching of cheese wares by embryos of grain-crops with the use of spicily aromatic raw material
Authors: Бурлай, В. С.
Хижняк, Ольга Олександрівна
Іванов, Сергій Віталійович
Burlay, V.
Khyzhnyak, Olga
Ivanov, Sergey
Keywords: сиркова маса
зародки зернових культур
пряно-ароматична сировина
сырковая масса
зародыши зерновых культур
пряно-ароматическое сырье
cheese mass
embryos of grain-crops
spicily aromatic raw materials
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2013
Citation: Бурлай, В. С. Збагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировини / В. С. Бурлай, О.О. Хижняк, С. В. Іванов / Якість і безпека харчових продуктів: матеріали міжнар. наук.-техн. конф., 14-15 лист. 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – С.167-168.
Abstract: Стаття присвячена розробці нового виду сиркових виробів з підвищеною біологічною цінністю. Вона буде цікавою для молокопереробних підприємств, які бажають розширити асортимент власної продукції за рахунок виробництва функціональних молочних продуктів, а саме сиркових мас. Як функціональні інгредієнти нами було обрано зародки зернових культур та пряно-ароматичну композицію, до складу якої входить імбир, куркума та плоди сумаху. В даній статті обґрунтовано використання зазначених інгредієнтів для виробництва сиркових мас із нежирного кисломолочного сиру.Статья посвящена разработке нового вида сырковых изделий с повышенной биологической ценностью. Она будет интересной для молокоперерабатывающих предприятий, которые желают расширить ассортимент собственной продукции за счет производства функциональных молочных продуктов, а именно сырковых масс. Как функциональные ингредиенты нами были избраны зародыши зерновых культур и пряно-ароматическая композиция, в состав которой входит имбирь, куркума и плоды сумаху. В данной статье обосновано использование зазаначеных ингредиентов для производства сырковых масс из нежирного кисломолочного сыра. The article is sanctified to development of new type of cheese wares with an increase biological value. She will be interesting for молокопереробних enterprises that wish to extend the assortment of own products due to the production of functional dairies, namely the cheese masses. As functional ingredients by us the embryos of grain-crops and spices-aromatic composition, a ginger, turmeric and garden-stuffs to the sumachs, enters in the complement of that, were select. In this article the use of the marked ingredients is reasonable for the production of the cheese masses from unfat soul-milk cheese.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/13343
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tezu_Burlay.pdf123.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.