Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13969
Title: Efficiency and safety of fortification of food products with zinc required to control zinc deficiency disorders
Authors: Polumbryk, Maksim
Kravchenko, Victor
Kirkov, Marina
Keywords: дефіцит цинку
статеве дозрівання
порушення обміну речовин
антиоксидантна активність
фортифікації продуктів харчування
дефицит цинка
половое созревание
нарушения обмена веществ
антиоксидантная активность
фортификации продуктов питания
zinc deficiency
pubescence
metabolic disorders
antioxidant activity
food fortification
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2012
Citation: Polumbryk, M. O. Efficiency and safety of fortification of food products with zinc required to control zinc deficiency disorders / M. O. Polumbryk, V. I. Kravchenko, M. S. Kirkova // Міжнародна і національна безпека : матеріали наук.-практ. конф., 2012 р., Словакія / Словакія : Академія збройних сил ім. М. Р. Стефаника, Ліптовський Мікулас, 2012. – С. 392–397.
Abstract: The authors of review present data on the physiological role, metabolism and biological availability of zinc in human body. Zinc is essential in pubertal development. It also has an antioxidant, anti-inflammatory, anticancer and possibly antidiabetic activity. A detailed analysis of zinc deficiency expansion in Ukraine and the World and main ways of its eliminating has been described. The most attention given of foods fortified with zinc.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13969
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf7.42 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.