Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1609
Title: Вплив фосфатовмісних добавок на окиснення ліпідів варених ковбас
Authors: Осейко, Микола Іванович
Страшинський, Ігор Мирославович
Гончаров, Георгій Іванович
Keywords: технологія
якість
модельні варені ковбаси
фосфатна суміш
харчова композиція
термін зберігання
окиснювальні процеси
technology
quality
model cooked sausage
mixtureofphosphates
food composition
shelf life
oxidation processes
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2005
Citation: Осейко, М. І. Вплив фосфатовмісних добавок на окиснення ліпідів варених ковбас / М. І. Осейко, І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Наукові праці НУХТ. - 2005. - № 16. - С. 29-32.
Abstract: Наведено результати досліджень впливу фосфатовмісних добавок на окиснення ліпідів варених ковбас. Встановлено, що в ході технологічного процесу окислювальні змінення ліпідів прискорюються. Доведено, що використання розробленої нами фосфатної суміші як окремо, так і у складі харчової композиції підвищує стійкість м’ясних систем до окиснення, сприяє зменшенню вмісту продуктів окиснення у готових м’ясних виробах та поліпшує якісні показники їх.
Investigation results of phosphate-content additives influence on lipide oxidation of cooced sausages have been represented. These results testify to accelerating lipide oxidizing chenges in the technological process. The use of our phosphat mix both separately and in combination with a food mixture has been proved to increase the oxidation stability of meat systems, to reduce the oxidation products content in finished meat products and to improve their quality index.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1609
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Phosphate-content additives influence.pdf189.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.