Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16157
Title: Ефективність рекуперації теплоти відпрацьованого сушильного агента конвективної сушильної установки
Authors: Шутюк, Віталій Володимирович
Бессараб, Олександр Семенович
Василенко, Тетяна Петрівна
Keywords: сушарка
конвекція
рекуперація тепла
теплообмінник
тепловий насос
сушилка
конвекция
рекуперация тепла
теплообменник
тепловой насос
dryer
convection
heat recovery
heat exchanger
heat pump
кафедра технології консервування
Issue Date: 2014
Citation: Шутюк, В. В. Ефективність рекуперації теплоти відпрацьованого сушильного агента конвективної сушильної установки / В. В. Шутюк, О. С. Бессараб, Т. П. Василенко // Хранение и переработка зерна. – Днепропетровск: АПК-Информ, 2014.– № 5 (182).– С. 52-56.
Abstract: Підвищення інтенсивності досліджень із заощадження енергії в сушильних технологіях викликане світовою економічною кризою та постійним зростанням вартості енергоресурсів. Більшість застосовуваних у конвективному сушінні енергоощадних методів базуються на рекуперації теплоти потоку відпрацьованого повітря. У статті наведено математичну модель розрахунку ефективності утилізації теплоти відпрацьованого сушильного агента з використанням теплообмінних апаратів і теплового насосу, яка легко реалізується в програмі електронних таблиць Microsoft Office Ехсеl. Показано, як характеристики роботи конкретної сушильної установки впливають на рентабельність інвестицій від впровадження систем рекуперації теплоти відпрацьованого сушильного агента. Аналіз результатів розрахунків свідчить, що найзначнішим теплотехнічним заходом впливу на економічні показники впровадження заходів з рекуперації теплоти в сушильній установці є витрати теплоти на випорювання води.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16157
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14 07 Shutyuk Chranenie i Pererobka Zerna.pdf2.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.