DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16347

Название: Молекулярна рухливість у системах насичених триацилгіцеридів
Другие названия: Molecular mobility in saturated systems tryatsylhitserydiv
Авторы: Алєксєєв, Олександр Миколайович
Алексєєв, Сергій Олександрович
Грабовський, Ю. Є.
Лазаренко, Микола Миколайович
Лазаренко, Михайло Васильович
Баглюк, Сергій Володимирович
Alekseev, Oleksandr
Grabovckiy, Yu.
Lazarenko, Nikolay
Lazarenko, Mykhailo
Baglyuk, Sergey
Ключевые слова: рослинні олії
гідрогенізація
триацилгліцериди
растительные масла
триацилглицеридов
гидрогенизация
vegetable oil
hydrogenation
triacylglycerides
кафедра фізики
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Молекулярна рухливість у системах насичених триацилгіцеридів/ О. М. Алексеев, С. О. Алексеев, С. І. Бохван та ін. // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 123-125
Краткий осмотр (реферат): Триацилгліцериди (ТАГ) є головними компонентами природних біологічних ліпідів рослинного, мікробіологічного та тваринного походження. Суміші триацилгліцеридів з різною довжиною радикалів характерні для природних рослинних олій. У харчовій промисловості застосовуються технологічні процеси, зокрема, гідрогенізація, внаслідок якої в молекулах зникають подвійні ковалентні зв'язки між атомами вуглецю і утворюються системи ТАГ з насиченими С-С зв'язками. Інформація про особливості теплофізичних та діелектричних властивостей є важливою для сучасних технологій переробки, використання та контролю якості продукції, що містять ТАГ. Триацилглицеридов (ТАГ) являются главными компонентами естественных биологических липидов растительного, микробиологического и животного происхождения. Смеси триацилглицеридов с разной длиной радикалов характерны для природных растительных масел. В пищевой промышленности применяются технологические процессы, в частности, гидрогенизация, в результате которой в молекулах исчезают двойные ковалентные связи между атомами углерода и образуются системы ТАГ с насыщенными С-С связями. Информация об особенностях теплофизических и диэлектрических свойств является важной для современных технологий переработки, использования и контроля качества содержат ТАГ.Triacylglycerides (TAG) are the main components of biological lipids of plant, microbial and animal origin. Mixtures of different length triacylglycerides radicals characteristic of natural plant oils. In the food industry used processes, including hydrogenation, which resulted in molecules disappear double covalent bonds between carbon atoms and formed TAG system with saturated C-C bonds. Information about the features of thermophysical and dielectric properties is important for modern processing technology, use and quality control of products containing TAG.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16347
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
84.pdf770,19 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback