Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16882
Title: Шляхи економії енергоресурсів при виробництві сухарних виробів
Other Titles: Ways to save energy in the production of rusks
Authors: Теличкун, Володимир Іванович
Теличкун, Юлія Станіславівна
Десик, Микола Григорович
Житнецький, Ігор Володимирович
Zhytnetskyy, Igor
Desyk, Mykola
Telychkun, Volodymyr
Telychkun, Yuliia
Keywords: випікання
сушіння
економія
енергоресурси
сухарні вироби
выпечка
сушка
экономия
энергоресурсы
сухарные изделия
baking
drying
savings
energy resources
rusks
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2011
Citation: Шляхи економії енергоресурсів при виробництві сухарних виробів / М. Г. Десик, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, І. В. Житнецький // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – №11-12. – С.13-15.
Abstract: Виробництво сухарних виробів складається з багатьох етапів. Воно досить громіздке як з точки зору технологічних операцій так і з точки зору обладнання на якому вони здійснюються. Основними недоліками виробництва є значна тривалість процесів витримування сухарних плит перед нарізанням, застосування ручної праці. Найбільше енергоресурсів витрачається на випікання сухарних плит та сушіння скибок, крім того повторне нагрівання сухарних скибок до температури випаровування після охолодження сухарних плит перед нарізанням призводить до додаткових витрат тепла. Нами виконаний аналіз витрат енергії на випікання та висушування сухарних виробів, які виготовлені традиційним способом, та запропоновано шляхи економії енергоресурсів. Производство сухарных изделий состоит из многих этапов. Оно довольно громоздкое как с точки зрения технологических операций, так и с точки зрения оборудования на котором они осуществляются. Основными недостатками производства является значительная продолжительность процессов выдержки сухарных плит перед нарезкой, применение ручного труда. Больше всего энергоресурсов расходуется на выпечку сухарных плит и сушки ломтей, кроме того, повторный нагрев сухарных ломтей до температуры испарения после охлаждения сухарных плит перед нарезкой приводит к дополнительным затратам тепла. Нами выполнен анализ затрат энергии на выпечкуу и сушкуу сухарных изделий, изготовленных традиционным способом, и предложены пути экономии энергоресурсов. Manufacture of rusks consists of many stages. It is rather cumbersome from the point of view of technological operations and in terms of the equipment on which they are carried. The main disadvantages of the production processes is a significant length of exposure rusks boards before cutting, the use of manual labor. Most energy is expended on baking plates rusks and drying the slices further reheating rusks slices to a temperature evaporative after cooling rusks plates before cutting leads to additional costs of heat. We carried out the analysis of energy consumption for vypechkuu sushkuu and rusks, made the traditional way, and suggest ways to save energy.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16882
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DMGAVE.pdf190.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.