DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17016

Название: Антоціанові барвники та їх індикаторні властивості
Другие названия: Anthocyanin dyes and their display properties
Авторы: Пурс, Анастасія Ігорівна
Сімурова, Наталія Вячеславівна
Рубан, Яна Миколаївна
Ruban, Yana
Purs, Anastasia
Simurova, Natalia
Ключевые слова: антоціанові барвники
антоціани
індикаторні властивості
антоциановые красители
антоцианы
индикаторные свойства
anthocyanin dyes
anthocyanins
display properties
кафедра харчової хімії
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Пурс, А. Антоціанові барвники та їх індикаторні властивості / Анастасія Пурс, Яна Рубан, Наталія Сімурова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 666-667.
Краткий осмотр (реферат): З'ясовано, що антоціанові барвники, одержані з червонокачанної капусти та чорноплідної горобини мають високу чутливість до зміни рН середовища, тому їх можна з успіхом застосовувати в якості індикаторів для визначення незначних змін кислотності середовища та харчових барвників червоно-фіолетового кольору у слабо кислому або нейтральному середовищі. Выяснено, что антоциановые красители, полученные из краснокочанной капусты и черноплодной рябины имеют высокую чувствительность к изменению рН среды, поэтому их можно с успехом применять в качестве индикаторов для определения незначительных изменений кислотности среды и пищевых красителей красно-фиолетового цвета в слабокислой или нейтральной среде. It was found that anthocyanin dyes derived from red cabbage and chokeberry are highly sensitive to changes in pH, so they can be successfully used as indicators to determine minor changes acidity and food coloring red-purple in weakly acidic or neutral environment.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17016
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
395.pdf108,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь