Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17035
Title: Дослідження протекторних властивостей паштету печінкового збагаченого волоським горіхом та чорносливом щодо Плюмбуму (II)
Other Titles: Research tread properties of liver pâté enriched walnuts and prunes for Pb (II)
Authors: Безкоровайна, Вікторія Сергіївна
Максименко, Олена
Bezkorovayna, Victoria
Maksymenko, Olena
Keywords: паштет печінковий
плюмбум
протекторні властивості
паштет печеночный
свинец
протекторные свойства
liver pâté
Lead
protective properties
Issue Date: 2014
Citation: Безкоровайна, В. Дослідження протекторних властивостей паштету печінкового збагаченого волоським горіхом та чорносливом щодо Плюмбуму (II) / Вікторія Безкоровайна, Олена Максименко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 706-708.
Abstract: Отримані дані свідчать про збільшення показника протекторних властивостей паштету в наслідок внесення чорносливу. Це пояснюється утворенням комплексних сполук плюмбуму з функціонально-активними угрупованнями пектинових речовин чорносливу та основних компонентів паштету. Полученные данные свидетельствуют об увеличении показателя протекторных свойств паштета вследствие внесения чернослива. Это объясняется образованием комплексных соединений свинца с функционально активными группировками пектиновых веществ чернослива и основных компонентов паштета. These data suggest increase in tread paste properties as a result of the introduction of prunes. This is due to the formation of complex compounds of lead with functionally active groups pectin prunes and paste the main components.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17035
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
420.pdf126.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.