DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17690

Название: Bread for health-improving
Другие названия: Хліб для оздоровлення
Авторы: Semenova, Anastasia
Drobot, Vera
Mykhonik, Larisa
Grischenko, Anna
Дробот, Віра Іванівна
Михонік, Лариса Анатоліївна
Грищенко, Анна Миколаївна
Семенова, Анастасія Борисівна
Ключевые слова: protein-cereal bread
cereal
buckwheat flakes
dry wheat gluten
білково-круп’яний хліб
вівсяні пластівці
гречані пластівці
суха пшенична клейковина
белково-крупяной хлеб
овсяные хлопья
гречневые хлопья
сухая пшеничная клейковина
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Semenova, A. Bread for health-improving / А. Semenova, L. Mykhonik, A. Grischenko, V. Drobot // NEEFood : the second north and east European congress on food, may 26-29, 2013 : Book of Abstracts. – Kyiv : NUFT, 2013. – P. 198.
Краткий осмотр (реферат): Adding flakes enriches bread with dietary fibers, minerals and vitamins. And the presence of DWG allows increasing the amount of groats in the products without impairing their quality, increasing the protein value to a great extent, reducing the amount of easily digestible carbohydrates and lowering glycemic index of bread. Додавання круп’яних пластівців збагачує хліб харчовими волокнами, мінеральними речовинами та вітамінами. А наявність СПК дає змогу збільшити частку круп’яних продуктів у виробах, не погіршуючи їх основні показники якості, а також значно збільшити вміст білка, зменшити кількість легкозасвоюваних вуглеводів та знизити глікемічний індекс хліба. Добавление крупяных хлопьев обогащает хлеб пищевыми волокнами, минеральными веществами и витаминами. Наличие СПК позволяет увеличить долю крупяных продуктов в изделиях, не ухудшая их основные показатели качества, а также значительно увеличить содержание белка, уменьшить количество легкоусвояемых углеводов и снизить гликемический индекс хлеба.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17690
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Tdvisabbfhi.pdf101,54 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback