Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17932
Title: Интенсификация процесса производства сухарных изделий
Other Titles: Intensification of manufacturing of rusks
Authors: Десик, Николай Григорьевич
Теличкун, Владимир Иванович
Теличкун, Юлия Станиславовна
Desyk, Mykola
Telychkun, Volodymyr
Telychkun, Yuliia
Keywords: экструзия
выпечка
сушка
нарезание
сухарные изделия
екструзія
випікання
сушіння
нарізання
сухарні вироби
extrusion
baking
drying
cutting
rusks
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2010
Citation: Десик, Н. Г. Применение Интенсификация процесса производства сухарных изделий / М. Г. Десик, В. И. Теличкун, Ю. С. Теличкун // Техника и технология пищевых производств : тез. докл. VII Междунар. науч. конф. студентов и аспирантов, 22-23 апреля 2010 г. – Могилёв: УО МГУП, 2010. - С. 91-92.
Abstract: Предложен новый способ производства сухарных изделий из дрожжевого теста, в котором весь процесс разделки происходит в одном бродильно-формующем агрегате (экструдере). Брожение теста и накопление углекислого газа, необходимого для разрыхления тестовых заготовок, осуществляется в закрытой емкости. Формование с одновременным разрыхлением теста на выходе из матрицы осуществляется непосредственно на под тоннельной печи. Запропоновано новий спосіб виробництва сухарних виробів з дріжджового тіста, в якому весь процес розробки відбувається в одному бродильно-формувальному агрегаті (екструдері). Бродіння тіста і накопичення вуглекислого газу, необхідного для розрихлення тістових заготовок, здійснюється в закритій ємності. Формування з одночасним розрихленням тіста на виході з матриці здійснюється безпосередньо на під тунельної печі. A new method of manufacturing of rusks from yeast dough, in which the entire process of cutting occurs in one fermentation and the form of aggregates (extruder). Fermentation test and the accumulation of carbon dioxide needed to loosen the dough pieces, carried in a closed container. Molding simultaneously loosening test output from the matrix takes place directly on a tunnel oven.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17932
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DMGIPPSI.pdf150.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.