Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18423
Title: Вплив бактерій групи кишкових паличок на якість і безпечність сиру
Authors: Нікітчук, Ірина Олександрівна
Шугай, Мирослава
Чорна, Наталія Сергіївна
Keywords: кишкова паличка
сир
бактерії
E. coli
cheese
bacteria
Issue Date: 2014
Citation: Нікітчук, І. О. Вплив бактерій групи кишкових паличок на якість і безпечність сиру / І. О. Нікітчук, М. О. Шугай, Н. А. Чорна // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 491.
Abstract: Важливим показником мікробіологічної безпечності та якості, а також рівня санітарно-гігієнічних умов виробництва сирів є бактерії групи кишкових паличок (БГКП). При перевищенні допустимого титру ці мікроорганізми можуть спричинити вади готового продукту і навіть харчові отруєння. БГКП завдають шкоди сирові тоді, коли їх кількість перевищить певний критичний рівень. Так, за титру БГКП понад 105 КУО/г спостерігається зміна органолептичних показників сиру. Тоді як збільшення чисельності бактерій до 107 КУО/г призводить до виникнення «раннього» здуття. Вада може виявлятися навіть під час пресування чи витримки сиру в солильному басейні. Але найчастіше здуття сиру спостерігається на 5-10 день його дозрівання.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18423
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
471.pdf903.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.