Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18423
Title: | Вплив бактерій групи кишкових паличок на якість і безпечність сиру |
Authors: | Нікітчук, Ірина Олександрівна Шугай, Мирослава Чорна, Наталія Сергіївна |
Keywords: | кишкова паличка сир бактерії E. coli cheese bacteria |
Issue Date: | 2014 |
Citation: | Нікітчук, І. О. Вплив бактерій групи кишкових паличок на якість і безпечність сиру / І. О. Нікітчук, М. О. Шугай, Н. А. Чорна // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 491. |
Abstract: | Важливим показником мікробіологічної безпечності та якості, а також рівня санітарно-гігієнічних умов виробництва сирів є бактерії групи кишкових паличок (БГКП). При перевищенні допустимого титру ці мікроорганізми можуть спричинити вади готового продукту і навіть харчові отруєння. БГКП завдають шкоди сирові тоді, коли їх кількість перевищить певний критичний рівень. Так, за титру БГКП понад 105 КУО/г спостерігається зміна органолептичних показників сиру. Тоді як збільшення чисельності бактерій до 107 КУО/г призводить до виникнення «раннього» здуття. Вада може виявлятися навіть під час пресування чи витримки сиру в солильному басейні. Але найчастіше здуття сиру спостерігається на 5-10 день його дозрівання. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18423 |
Appears in Collections: | Матеріали конференцій |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.