Вплив бактерій групи кишкових паличок на якість і безпечність сиру

Ескіз

Дата

2014

Автори

Нікітчук, Ірина Олександрівна
Шугай, Мирослава
Чорна, Наталія Сергіївна

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Важливим показником мікробіологічної безпечності та якості, а також рівня санітарно-гігієнічних умов виробництва сирів є бактерії групи кишкових паличок (БГКП). При перевищенні допустимого титру ці мікроорганізми можуть спричинити вади готового продукту і навіть харчові отруєння. БГКП завдають шкоди сирові тоді, коли їх кількість перевищить певний критичний рівень. Так, за титру БГКП понад 105 КУО/г спостерігається зміна органолептичних показників сиру. Тоді як збільшення чисельності бактерій до 107 КУО/г призводить до виникнення «раннього» здуття. Вада може виявлятися навіть під час пресування чи витримки сиру в солильному басейні. Але найчастіше здуття сиру спостерігається на 5-10 день його дозрівання.

Опис

Ключові слова

кишкова паличка, сир, бактерії, E. coli, cheese, bacteria

Бібліографічний опис

Нікітчук, І. О. Вплив бактерій групи кишкових паличок на якість і безпечність сиру / І. О. Нікітчук, М. О. Шугай, Н. А. Чорна // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 491.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced