Темне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції Майєра

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Відомо, що реакція між амінокислотами та вуглеводами (реакція Майєра) призводить до утворення забарвлених продуктів. Це відкриття беззастережно використовується для пояснення барвних речовин при наявності білкових речовин та вуглеводів у продукті одночасно. It is known that the reaction between amino acids and carbohydrates (reaction Mayer) leads to the formation of colored products. This finding unequivocally used to explain the coloring matter in the presence of proteins and carbohydrates in the product simultaneously.

Опис

Ключові слова

вуглеводи, спектроскопія, амінокислоти, carbohydrates, spectroscopy, amino acids, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра харчової хімії

Бібліографічний опис

Шульга, С. Темне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції Майєра / С. Шульга, А. Ковч, О. Шульга // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 517.