Технологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого віку

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Асортимент вітчизняних хлібобулочних виробів досить широкий, однак виробів дієтичного, лікувально-профілактичного, спеціального призначення, особливо для людей похилого віку, недостатньо. Збагачення хлібобулочних виробів, призначених для людей старших вікових груп найбільш схильних до остеопорозу і хвороб шлунково-кишкового тракту, вітаміном D, який сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині, перешкоджаючи розм'якшенню кісток, є доцільним і актуальним. The range of home baked goods is quite wide, but dietary products, health care, special purpose, especially for the elderly, is not enough. Enrichment of bakery products for people in older age groups most prone to osteoporosis and diseases of the gastrointestinal tract, vitamin D, which promotes calcium deposition in bone, preventing bone softening, appropriate and relevant.

Опис

Ключові слова

хлібобулочні вироби, bakery products, хвороби, disease, вітамін D, vitamin D, кальцій, calcium, кафедра готельно-ресторанної справи

Бібліографічний опис

Бортнічук, О. Технологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого віку / О. Бортнічук, А. Павленко, В. Доценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – Ч. 3. – С. 470-471.