DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19370

Название: Інтенсифікація зброджування цукровмісних середовищ
Другие названия: Intensification of sugar containing environments fermentation
Авторы: Чагайда, Андрій Олегович
Піддубний, Володимир Антонович
Максименко, Ірина Фаддеївна
Бойко, Олексій Олегович
Chagayda, Andriy
Piddubny, Vladimir
Maksymenko, Irina
Boyko, Olexiy
Ключевые слова: осмотичні тиски
осмотические давления
osmotic pressure
бродіння
брожения
fermentation
мікроорганізми
микроорганизмы
microorganisms
етанол
этанол
ethanol
баланс
баланс
balance
кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій
кафедра готельно-ресторанної справи
кафедра мехатроніки та пакувальної техніки
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Чагайда, А. О. Інтенсифікація зброджування цукровмісних середовищ / А. О. Чагайда, В. А. Піддубний, І. Ф. Максименко, О. О. Бойко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 51. – С. 77–83.
Краткий осмотр (реферат): Наведена оцінка впливів осмотичних тисків на динаміку зброджування цукровмісних середовищ, термодинамічні параметри, за яких бродіння може суміщуватися з простою перегонкою і безперервним видаленням етанолу та одержанням дистиляту з вмістом С2Н5ОН до 50 %. Завдяки стабілізації осмотичних тисків розчинів середовищ забезпечується можливість подовження бродіння. Показано, що спроби науковців-мікробіологів синтезувати осмофільні дріжджі-цукроміцети як складові бродильних середовищ продовжують залишатися нерозв’язаними. Ідею суміщення процесів бродіння і перегонки середовищ з метою стабілізації в них осмотичних тисків слід вважати перспективним напрямком розвитку бродильних технологій, метою яких є одержання етанолу. Приведена оценка воздействий осмотических давлений на динамику сбраживания сахаросодержащих сред и термодинамические параметры, при которых брожение может совмещаться с простой перегонкой и непрерывным удалением этанола и получением дистиллята с содержанием С2Н5ОН до 50%. Благодаря стабилизации осмотического давления растворов сред обеспечивается возможность продления брожения. Показано, что попытки ученых-микробиологов синтезировать осмофильные дрожжи-сахаромицеты как составляющие бродильных сред продолжают оставаться нерешенными. Идею совмещения процессов брожения и перегонки сред с целью стабилизации в них осмотических давлений следует считать перспективным направлением развития бродильных технологий, целью которых является получение этанола. The evaluation of the osmotic pressure impacts on the dynamics of sugar containing media fermentation as well as the thermodynamic parameters under which fermentation can be combined with simple distillation and continuous removal of ethanol with obtaining the resulting distillate with up to 50 % of C2H5OH were given. Due to osmotic pressure stabilization of solutions, fermentation process continues. It is shown that the attempts to synthesize the osmophilic Saccharomycetes yeasts as fermentation media components still fail. The idea of combining the processes of fermentation and distillation of the environments in order to stabilize the osmotic pressure should be considered a promising line of fermentation technology, the aim of which is ethanol production.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19370
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
sugar containing environments.pdf341,15 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback