DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19529

Название: Цукрозамiнник нового покоління еритрітол i його вплив на сорбційно-десорбційні властивості маршмелоу
Другие названия: Erythritol as a sweetener of new generation and its influence on sorption-desorption properties of marshmallow
Авторы: Дорохович, Антонелла Миколаївна
Бадрук, Вадим Володимирович
Dorohovich, Antonella
Badruk, Vadim
Ключевые слова: цукрозамінники
поліоли
маршмелоу
сахарозаменители
полиолы
sweeteners
marshmelou
polyols
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Дорохович, А. М. Цукрозамiнник нового покоління еритрітол i його вплив на сорбційно-десорбційні властивості маршмелоу / А. М. Дорохович, В. В. Бадрук // Наукові праці НУХТ. – 2014. – Т. 20, № 2. – С. 201-207.
Краткий осмотр (реферат): У статті наведено характеристику кондитерського виробу маршмелоу. Проаналізовано властивості цукрозамінника нового покоління еритрітолу та його переваги над іншими поліолами. Підтверджено доцільність використання еритрітолу при виробництві маршмелоу. Досліджено сорбційні властивості еритрітолу та виробу маршмелоу на його основі. Доведено доцільність використання суміші еритрітолу та фруктози при виробництві маршмелоу. Показано їх оптимальне співвідношення з точки зору впливу на сорбційні властивості виробу. Розрахунок енергетичної цінності показав, що нові види маршмелоу можна маркувати як вироби з «редукованою» калорійністю та глікемічністю. В статье приведена характеристика кондитерского изделия маршмелоу. Проанализированы свойства сахарозаменителя нового поколения еритритола и его преимущества перед другими полиолами. Подтверджена целесообразность использования еритритола при производстве маршмелоу. Исследованы сорбционные свойства еритритола и изделия маршмелоу на его основе. Доказана целесообразность использования смеси еритритола и фруктозы при производстве маршмелоу. Показано их оптимальное соотношение с точки зрения влияния на сорбционные свойства изделия. Расчет энергетической ценности показал, что новые виды маршмелоу можно маркировать как изделия из «редуцированной» калорийностью и гликемичностью. The article deals with the characteristic of marshmallow confection. The properties of erythritol which is a new generation sweetener and its advantages over other polyols have been analyzed. The usefulness of erythritol in the production of marshmallow is grounded. Sorption properties of erythritol and marshmallow products based on it have been investigated. The expediency of the use of a mixture of erythritol and fructose in the production of marshmallow has been shown. Their optimal ratio for the impact on the sorption properties of the product has been calculated. The obtained energy value has shown that new forms of marshmallow can be labeled as products of reduced caloric value and glycemic index.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19529
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
26.pdf2,4 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback