DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19578

Название: Фізична достатність харчових продуктів як чинник забезпечення продовольчої безпеки
Другие названия: Physical sufficiency of food products as a guaranteeing factor of food security
Авторы: Мостенська, Тетяна Леонідівна
Mostenska, Tetiana
Ключевые слова: фізична достатність
харчові продукти
продовольча безпека
физическая достаточность
продовольственная безопасность
пищевые продукты
physical sufficiency
food
food security
кафедра економіки праці та менеджменту
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Мостенська, Т. Г. Фізична достатність харчових продуктів як чинник забезпечення продовольчої безпеки / Т. Г. Мостенська // Наукові праці НУХТ. – 2014. – Т. 20, № 5. – С. 87-97.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто один із критеріїв, що визначає продовольчу безпеку — фізичну достатність продовольства. Надано визначення фізичної достатності й охарактеризовано показники, які визначають стан фізичної достатності. Проведений аналіз існуючих наукових підходів надав можливість розширити перелік показників, що характеризують фізичну достатність. Розглянуто забезпечення населення України основними харчовими продуктами, проаналізовано баланс по цих продуктах. Представлено динаміку виробництва та споживання основних груп харчових продуктів і визначено тенденції у забезпеченні харчовими продуктами населення України. В статье рассмотрен один из критериев, который определяет продовольственную безопасность, — физическую достаточность продовольствия. Представлено определение физической достаточности и охарактеризованы показатели, которые определяют состояние физической достаточности. Проведенный анализ существующих научных подходов дал возможность расширить перечень показателей, которые характеризуют физическую достаточность. Рассмотрено обеспечение населения Украины основными пищевыми продуктами, проанализирован баланс по этим продуктам. Представлена динамика производства и потребления основных групп пищевых продуктов и определены тенденции в обеспечении пищевыми продуктами населения Украины. The article describes one of the criteria defining food security: physical availability of food in sufficient quantities. The definition of physical adequacy is given and factors that determine the state of physical sufficiency are characterized. The analysis of the existing scientific approaches enabled to expand the list of parameters characterizing physical sufficiency. Providing the population of Ukraine with main foodstuff is considered and the balance of these products is analyzed. The dynamics of production and consumption of major food groups is outlined and trends in providing Ukrainian population with food are identified.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19578
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
11.pdf13,07 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback