Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19830
Title: Antioxidants in food and food antioxidants
Authors: Pasichyi, Vasyl
Chebanenko (Omelchenko), Khrystyna
Polumbryk, Maksim
Keywords: lipids
antioxidants
oxidation
ліпіди
окислення
антиоксиданти
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
кафедра харчової хімії
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2015
Citation: Antioxidants in food and food antioxidants / V. M. Pasichniy, Ch. V. Omelchenko, M. O. Polumbryk // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 17-18.
Abstract: One of the major changes that occurs during processing, distribution and final preparation of food is oxidation. The main adverse effect of food oxidizing is a change in sensory quality, rancidity, vitamin destruction, color and food quality loss. Antioxidants are one of the principal ingredients that protect food quality by preventing oxidative deterioration of lipids.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19830
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf102.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.