Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19970
Title: | Спосіб маринування м'яса (Патент на корисну модель № 70850) |
Authors: | Гоцик, Тетяна Петрівна Бандуренко, Галина Михайлівна Віннов, Олексій Сергійович Засєкін, Дмитро Адамович |
Keywords: | електроактивована вода оцтова кислота маринування м’ясо цибуля electrically activated water acetic acid marinating meat onion кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2012 |
Citation: | Патент на корисну модель № 70850 U Україна, A23L 1/31. Спосіб маринування м'яса / Т. П. Гоцик, Г. М. Бандуренко, О. С. Віннов, Д. А. Засєкін (Україна) ; заявник Національний університет біоресурсів і природокористування України. – № u 2011 14958 ; заявл. 16.12.2011 ; опубл. 25.06.2012, Бюл. № 12. |
Abstract: | Спосіб маринування м'яса включає різання м'яса на шматки, додавання солі, дрібно нарізаної чи подрібненої цибулі, 3 %-ного розчину оцтової кислоти у кількості 2 % до маси м'яса і витримування суміші для маринування при 2-4 °C. Різані шматки м'яса попередньо витримують в електроактивованому 3 %-ному сольовому розчині з рН 3,6-4,6 при співвідношенні компонентів 1:3…1:5 протягом 2,5-3,5 годин, а кількість оцтової кислоти й солі при подальшому змішуванні інгредієнтів зменшують у 10 разів. A method for marinating meat comprises cutting meat into pieces, adding salt, chopped or cut onion, a 3 % solution of acetic acid in an amount of 2 % to the weight of the meat and keeping the mixture for marinating at 2-4 °C. Cut pieces of the meat are preliminary kept in electrically activated water with pH 3.6-4.6 at a ratio of components of 1:3…1:5 in the course of 2.5-3.5 hours, and the amount of acetic acid and salt at further mixing of the ingredients is reduced in by 10 times. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19970 |
Appears in Collections: | Патенти |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.