DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20298

Название: Investigation of changes in protein composition of rye grain and oat grain during germination as the raw materials for baby food production
Другие названия: Дослідження змін в складі білкових речовин зерна жита і вівса під час пророщування як сировини для виробництва продуктів дитячого харчування
Авторы: Maksimenko, A.
Zinchenko, Inna
Terletska, Vita
Максименко, А. А.
Зінченко, Інна Миколаївна
Терлецька, Віта Альбертівна
Ключевые слова: protein composition
rye grain
oat grain
germination
склад білкових речовин
зерно жита
зерно вівса
пророщування
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
состав белковых веществ
зерно ржи
зерно овса
проращивание
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Maksymenko, A. A. Investigation of changes in protein composition of rye grain and oat grain during germination as the raw materials for baby food production / A. A. Maksymenko, I. M. Zinchenko, V. A. Terletska // Техника и технология пищевых производств : тез. докл. IХ Междунар. науч. конф. студентов и аспирантов, 24-25 апреля 2014 г. — Могилев: МГУП, 2014. – Ч. 1. – С. 84.
Краткий осмотр (реферат): In order to develop a balanced chemical composition of dry baby food product with the addition of malt we studied the chemical composition of raw components (rye and oat grain) and their changes during processing. Experiments were carried out with grains and fresh malt. As a result, studies have found that when grain is germinating the protein content of the grain is changing: the protein content of rye is reduced by 3% of dry matter, and in oats grain - 4.2% of dry matter. Mass fraction of amino nitrogen decreased slightly (by 2,8-3,2% of dry matter). Для того щоб розробити збалансований хімічний склад сухого продукту дитячого харчування з додаванням солоду ми вивчали хімічний склад сировинних компонентів (зерна жита і вівса) та їх змін в процесі оброблення. Експерименти проводили із зерном та свіжим солодом. Результати дослідження показали, що при пророщуванні вміст білка в зерні змінюється: вміст білка жита знижується на 3% СР, а в зерні вівса — 4,2% СР. Масова частка амінного азоту незначно знизилася (на 2,8-3,2% СР). Для того чтобы разработать сбалансированный химический состав сухого продукта детского питания с добавлением солода мы изучали химический состав сырьевых компонентов (зерна ржи и овса) и их изменений в процессе обработки. Эксперименты проводили с зерном и свежим солодом. Результаты исследования показали, что при прорастании содержание белка в зерне меняется: содержание белка ржи снижается на 3 % СВ, а в зерне овса — 4,2 % СВ. Массовая доля аминного азота незначительно снизилась (на 2,8-3,2 % СВ).
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20298
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Tzimiocpcorgaogdgarmbfp.pdf8,99 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback