Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20298
Title: Investigation of changes in protein composition of rye grain and oat grain during germination as the raw materials for baby food production
Authors: Maksimenko, A.
Zinchenko, Inna
Terletska, Vita
Keywords: protein composition
rye grain
oat grain
germination
склад білкових речовин
зерно жита
зерно вівса
пророщування
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2014
Citation: Maksymenko, A. A. Investigation of changes in protein composition of rye grain and oat grain during germination as the raw materials for baby food production / A. A. Maksymenko, I. M. Zinchenko, V. A. Terletska // Техника и технология пищевых производств : тезисы докладов IХ Международной научной конференции студентов и аспирантов, 24–25 апреля 2014 г. – Могилев : МГУП, 2014. – Ч. 1. – С. 84.
Abstract: In order to develop a balanced chemical composition of dry baby food product with the addition of malt we studied the chemical composition of raw components (rye and oat grain) and their changes during processing. Experiments were carried out with grains and fresh malt. As a result, studies have found that when grain is germinating the protein content of the grain is changing: the protein content of rye is reduced by 3% of dry matter, and in oats grain - 4.2% of dry matter. Mass fraction of amino nitrogen decreased slightly (by 2,8-3,2% of dry matter). Для того щоб розробити збалансований хімічний склад сухого продукту дитячого харчування з додаванням солоду ми вивчали хімічний склад сировинних компонентів (зерна жита і вівса) та їх змін в процесі оброблення. Експерименти проводили із зерном та свіжим солодом. Результати дослідження показали, що при пророщуванні вміст білка в зерні змінюється: вміст білка жита знижується на 3% СР, а в зерні вівса — 4,2% СР. Масова частка амінного азоту незначно знизилася (на 2,8-3,2% СР).
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20298
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tzimiocpcorgaogdgarmbfp.pdf8.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.