Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20371
Title: Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість К+» на тривалість зберігання хлібобулочних виробів
Other Titles: The influence of complex bread improvers "Freshness K +" on period of storage baked products
Authors: Білик, Олена Анатоліївна
Халікова, Есьма Фаїківна
Бондар, Володимир Іванович
Bilyk, Olena
Halykova, Esma
Bondar, Vladimir
Keywords: квасолевий порошок
комплексний хлібопекарський поліпшувач
подовження тривалості зберігання
фасолевый порошок
комплексный хлебопекарный улучшитель
увеличение продолжительности хранения
bean powder
complex baking improver
extension of shelf life
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
Issue Date: 2014
Citation: Білик, О. А. Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість К+» на тривалість зберігання хлібобулочних виробів / О. А. Білик, Е. Ф. Халікова, В. І. Бондар // Продовольчі ресурси. – 2014. – № 3. – С. 49–55.
Abstract: Розроблено комплексний хлібопекарський поліпшувач «Свіжість К+» для подовження терміну споживання хліба пшеничного. Даний комплексний поліпшувач розроблений з харчових добавок, які мають статус GRAS, до його складу входить нетрадиційна сировина – квасолевий порошок. Розроблено технологічну схему виробництва квасолевого порошку. Досліджено вплив кожної складової КХП «Свіжість К+» на якість готових виробів під час зберігання та встановлено оптимальне дозування для виробництва поліпшувача. За комплексним показником якості встановлено оптимальне дозування КХП «Свіжість К+», яке складає 2 % до маси борошна. Разработан комплексный хлебопекарный улучшитель «Свежесть К+» для продления термина потребления хлеба пшеничного. Данный комплексный улучшитель разработан из пищевых добавок, которые имеют статус GRAS, в его состав входит нетрадиционное сырье – фасолевый порошок. Разработана технологическая схема производства фасолевого порошка. Исследовано влияния каждой составляющей КХП «Свежесть К+» на качество готовых изделий во время хранения и установлена оптимальная дозировка для производства улучшителя. По комплексному показателю качества установлена оптимальная дозировка, которая составляет 2 % к массе муки. A complex baking improver "Freshness K +" is invented to extend the life of bread wheat. This complex is designed with food additives that have the status of GRAS, it contains new raw material - bean powder. A technological scheme of production of bean powder is developed. The influence of each component of the CBI "Freshness K +" on the quality of finished products during storage is studied and set to the optimal dosage for additives production. According to a complex indicator of the quality, the optimal dosage of CBI Freshness K +" is set, which is 2% by weight of flour.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20371
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sboavkhpskntzhv.pdf288.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.