DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21215

Название: Визначення окислювально-відновлювального потенціалу для характеристики антиоксидантної активності нетрадиційної рослинної сировини
Другие названия: Determination of redox potential to characterize antioxidant plant material unconventional
Авторы: Гойко, Ірина Юріївна
Goiko, Irina
Ключевые слова: антиоксиданти
антиоксидантна активність
рослинна сировина
антиоксиданты
антиоксидантная активность
растительное сырье
antioxidants
antioxidant activity
herbs
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Гойко, І. Ю. Визначення окислювально-відновлювального потенціалу для характеристики антиоксидантної активності нетрадиційної рослинної сировини / І. Ю. Гойко // Харчова промисловість. — 2013. — № 14. — С. 6-9.
Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що рослинні екстракти, які були досліджені, містять антиоксидантні сполуки. Величина відновлювальної здатності досліджуваних екстрактів є позитивною і знаходиться в межах від 140,7 до 249,1 мВ. Найбільшою анти- окислювальною активністю володіють екстракти плодів лимоннику (249,1 ± 1,8), обліпихи (235, 8 ± 2,5) та горіху волоського (218, 2 ± 5,1), що дає можливість їх використовувати як функціональні інгредієнти в харчових продуктах функціонального призначення.Установлено, что растительные экстракты, которые были исследованы, содержат антиоксидантные соединения. Величина восстановительной способности исследуемых экстрактов является положительной и находится в пределах от 140,7 до 249,1 мВ. Наибольшей анти окислительной активностью обладают экстракты плодов лимонника (249,1 ± 1,8), облепихи (235, 8 ± 2,5) и ореха грецкого (218, 2 ± 5,1), что дает возможность их использовать как функциональные ингредиенты в пищевых продуктах функционального назначения.Established that the plant extracts that have been investigated, contain antioxidant compounds. Size regenerative capacity of the studied extracts are positive and range from 140.7 to 249.1 mV. The biggest anti-oxidative activity exhibit extract of magnolia (249,1 ± 1,8), buckthorn (235, 8 ± 2,5) and Walnut (218, 2 ± 5,1), which allows their use as functional ingredients in food functionality.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21215
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
1.pdf218,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback