Визначення окислювально-відновлювального потенціалу для характеристики антиоксидантної активності нетрадиційної рослинної сировини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено, що рослинні екстракти, які були досліджені, містять антиоксидантні сполуки. Величина відновлювальної здатності досліджуваних екстрактів є позитивною і знаходиться в межах від 140,7 до 249,1 мВ. Найбільшою анти- окислювальною активністю володіють екстракти плодів лимоннику (249,1 ± 1,8), обліпихи (235, 8 ± 2,5) та горіху волоського (218, 2 ± 5,1), що дає можливість їх використовувати як функціональні інгредієнти в харчових продуктах функціонального призначення. Established that the plant extracts that have been investigated, contain antioxidant compounds. Size regenerative capacity of the studied extracts are positive and range from 140.7 to 249.1 mV. The biggest anti-oxidative activity exhibit extract of magnolia (249,1 ± 1,8), buckthorn (235, 8 ± 2,5) and Walnut (218, 2 ± 5,1), which allows their use as functional ingredients in food functionality.

Опис

Ключові слова

антиоксиданти, антиоксидантна активність, рослинна сировина, antioxidants, antioxidant activity, herbs, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Гойко, І. Ю. Визначення окислювально-відновлювального потенціалу для характеристики антиоксидантної активності нетрадиційної рослинної сировини / І. Ю. Гойко // Харчова промисловість. — 2013. — № 14. — С. 6-9.

Зібрання