DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21649

Название: Finely dispersed spicy-aromatic and carotene containing raw materials as surfactants for oil in water emulsion
Другие названия: Дрібнодисперсна пряноароматична та каротиновмісна сировина як ПАР для емульсії типу олія у воді
Авторы: Liavynets, Heorhii
Ishchenko, Tatiana
Havrysh, Andrey
Niemirich, Oleksandra
Arsenieva, Larisa
Dovgun, Irina
Лявинець, Георгій Михайлович
Іщенко, Тетяна Іванівна
Гавриш, Андрій Володимирович
Нєміріч, Олександра Володимирівна
Арсеньєва, Лариса Юріївна
Довгун, Ірина Миколаївна
Ключевые слова: emulsion
емульсія
эмульсия
thermogravimetry
термогравіметрія
термогравиметрия
polysaccharide
полісахарид
полисахарид
surfactants
поверхнево-активні речовини
поверхностно-активные вещества
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра іноземних мов професійного спрямування
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2015
Библиографическое описание: Finely dispersed spicy-aromatic and carotene containing raw materials as surfactants for oil in water emulsion / G. Liavynets, T. Ishchenko, A. Havrysh, O. Nemirich, L. Arsenieva, I. Dovgun // Ukrainian Journal of Food Science. – К.: HUFT, 2015. - Vol. 3, Is. 1. – Р. 60-69.
Краткий осмотр (реферат): Stabilizing properties of the finely dispersed powders of spicy-aromatic and carotene containing raw materials in the oil in water emulsion are studied. The dependence of the rheological properties of sauces on the concentration of phyto- and oil carotene containing semi-finished product (PhOCSP) is investigated. The forms of moisture linking in sauces of the emulsion type with optimal dosage of PhOCSP are determined by the thermogravimetric method. Вивчено стабілізуючі властивості дрібнодисперсних порошків пряноароматичної та каротиновмісної сировини в емульсіях типу олія у воді. Досліджено залежність реологічних властивостей соусів від концентрації фітоолійного каротиновмісного напівфабрикату (ФОКН). Визначено термогравіметричним методом форми зв’язків вологи в соусах емульсійного типу з оптимальним дозуванням ФОКН. Изучены стабилизирующие свойства мелкодисперсных порошков пряноароматического и каротиносодержащего сырья в эмульсиях типа масло в воде. Исследована зависимость реологических свойств соусов от концентрации фитомаслянного каротиносодержащего полуфабриката (ФОКН). Определены термогравиметрическим методом формы связей влаги в соусах эмульсионного типа с оптимальной дозировкой ФОКН.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21649
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
SSS.pdf581,8 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback