Перспективні тверді носії для одержання ароматизуючих і смакових добавок

Вантажиться...
Ескіз

Дата

1993

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Мета роботи — підбір твердих носіїв для ароматичних і смакових добавок, від яких значною мірою залежить якість і стійкість одержуваних продуктів. Досліджували цукор рафінований, вафельну крихту, сухарі білі та чорні, сіль кухонну, крохмаль картопляний та окислений, мальтин, цукрову пудру, глюкозу, яблучний порошок. Встановлено, що сухарі білі й чорні, вафельна крихта та рафінований цукор — найбільш перспективні тверді носії для створення сухих ароматизуючих і смакових добавок, внаслідок їх високої сорбційної здатності, нульової ізомеризаційної здатності та хімічної нейтральності. Purpose — the selection of solid carriers for flavours, which largely depends on the quality and durability of the products. Researched refined sugar, wafer crumbs, crackers, white and black, table salt, potato starch and oxidized, maltin, icing sugar, glucose, Apple powder. It is established that the crackers are white and black, waffle chips, and refined sugar — the most promising solid media to create a dry flavoring and food additives, due to their high sorption capacity, zero samaritaine ability and chemical neutrality.

Опис

Ключові слова

ароматичні і смакові добавки, тверді носії, сухарі чорні і білі, ізомераційна здатність, сорбційна здатність, пористість, porosity, flavoring and aromatic substances, solid carriers, crackers black and white, sorption capacity, isomeration ability, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Перспективні тверді носії для одержання ароматизуючих і смакових добавок / В. Усенко, Т. Баленко, Л. Сапронова, А. Куц // Харчова і переробна промисловість. – 1993. – № 12 (174). – С. 24

Зібрання