DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21683

Название: Ароматичні й смакові добавки на твердий основі значно подовжують зберігання продуктів
Другие названия: Aromatic and flavoring solid basis for significantly prolong storage
Авторы: Усенко, Віталій Олександрович
Usenko, Vitaliy
Баленко, Тетяна Леонідівна
Balenko, Tetiana
Сапронова, Любов Григорівна
Sapronova, Lybov
Куц, Анатолій Михайлович
Kuts, Anatoly
Ключевые слова: тривале зберігання
ароматичні і смакові добавки
інертні тверді носії
цукор
білі сухарі
длительное хранение
ароматические и вкусовые добавки
инертные твердые носители
сахар
белые сухари
long storage
inert solid carriers
aromatic and flavoring agents
sugar
white bread
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 1993
Библиографическое описание: Ароматичні й смакові добавки на твердий основі значно подовжують зберігання продуктів / В. Усенко, Т. Баленко, Л. Сапронова, А. Куц // Харчова і переробна промисловість. – 1993. – № 12 (174). – С. 23-24.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено стійкість ароматичних і смакових добавок, які містили ефірну олію м'яти котячої, екстрактів буркуну, материнки, нанесену на білі сухарі та цукор. Встановлено, що якісний склад ароматичних і смакових речовин при зберіганні протягом 3 місяців залишився незмінним. Дещо змінилося кількісне співвідношення найбільш нестійких перших п'яти компонентів. Але це практично не позначалося на ароматі і смаку продукту. Отже, інертні носії сухих добавок (цукор і білі сухарі) забезпечують зберігання смакових та ароматичних компонентів сухих добавок протягом тривалого часу. Исследована устойчивость ароматических и вкусовых добавок, содержащих эфирное масло мяты кошачьей, экстрактов донника, душицы, нанесенное на белые сухари и сахар. Установлено, что качественный состав ароматических и вкусовых веществ при хранении в течение 3 месяцев не изменился. Несколько изменилось количественное соотношение наиболее неустойчивых первых пяти компонентов. Но это практически не сказывалось на аромате и вкусе продукта. Итак, инертные носители сухих добавок (сахар и белые сухари) обеспечивают хранение вкусовых и ароматических компонентов сухих добавок про-течение длительного времени. The stability of aromatic and flavor additives that contained essential oils of mint cat, clover extract, oregano, put on white bread and sugar. Established that the quality of the aromatic and flavoring substances during storage for 3 months remained the same. Something has changed the proportion of the most unstable of the first five components. But this almost no effect on the aroma and taste of the product. So dry inert carrier additives (sugar, white bread) provide storage flavoring and aromatic components dry supplements for a long time.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21683
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
aromatichni.pdf344,6 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback