Дослідження ефективності відновлення сухих коцентратів із молочної сироватки ультразвуковим обробленням

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Доведено доцільність застосування ультразвукових технологій для інтенсифікації відновлення сухих концентратів із молочної сироватки, зменшення енерго- і ресурсовитрат. Раціональний час відновлення сухої молочної сироватки оцінювали комплексно за зміною середнього гідродинамічного радіуса частинок відновлених продуктів протягом витримування та за динамікою стабілізації показника активності води. Reasonability of the ultrasound technologies use for intensifying reconstitution of dry concentrates of whey was proved, as well as for reduces in energy and resource consumption. Rational time for reconstitution of dry whey was assessed comprehensively by changes in medium hydrodynamic radius of reconstituted products particles during the time of aging and by the dynamics of water activity index stabilization.

Опис

Ключові слова

відновлення, сухі концентрати із молочної сироватки, розчинність, ультразвук, активність води, розмір частинок, reconstitution, dry concentrates of whey, dissolving ability, ultrasound, water activity index, the particle size, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

Бібліографічний опис

Кочубей-Литвиненко, О. В. Дослідження ефективності відновлення сухих коцентратів із молочної сироватки ультразвуковим обробленням / О. В. Кочубей-Литвиненко, А. І. Маринін, О. М. Красуля // Продовольчі ресурси : зб. наук. праць. - 2015. - № 4. - С. 32-39. - (Технічні науки).

Зібрання