Комплексне збагачення хлібобулочних виробів мінеральними речовинами

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В статті розглянуто збалансованість мінерального складу хлібобулочних виробів і встановлено необхідність його збагачення. Досліджено можливість застосування комплексного преміксу «Наномікроєнт», до складу якого входять оксиди кремнію, магнію, заліза, кальцію, марганцю, натрію, кальцію, для використання у хлібопекарській промисловості. Доведено, що у разі використання «Наномікроєнт» зменшується дозування солі до 0,6 % до маси борошна та покращується мінеральний склад хлібобулочних виробів. The paper presents a study the balance of the mineral composition of bakery products and the need to set its enrichment. The possibility of an integrated premix "Nanomikroent", which is composed of oxides of silicon, magnesium, iron, manganese, sodium, calcium, for use in the baking industry. It is proved that in case of "Nanomikroent" salt dosage is reduced to 0.6% by weight of the flour and the mineral composition of improved bakery products.

Опис

Ключові слова

мінеральний склад, хлібобулочні вироби, комплексний показник якості, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, mineral composition, bakery products, comprehensive indicator of quality

Бібліографічний опис

Комплексне збагачення хлібобулочних виробів мінеральними речовинами / В. В. Олішевський, А. І. Маринін, О. А. Білик, Т. О. Васильченко // Хранение и переработка зерна. – 2015. – №2 (191). – С. 48-51.

Зібрання