Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24187
Title: Впливи фізико-хімічних параметрів на мікрофлору харчових середовищ
Other Titles: Effect of physical and chemical parameters of the microflora food media
Authors: Криворотько, Володимир Михайлович
Максименко, Ірина Фаддеївна
Білик, Олена Анатоліївна
Піддубний, Володимир Антонович
Krivorotko, Volodimir
Maksymenko, Irina
Bilyk, Olena
Piddubny, Vladimir
Keywords: кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій
кафедра мехатроніки та пакувальної техніки
середовище
фазовий перехід
мікроорганізми
температура
среда
фазовый переход
микроорганизмы
micro-organisms
temperature
fluid
Issue Date: 2014
Citation: Впливи фізико-хімічних параметрів на мікрофлору харчових середовищ / В. М. Криворотько, І. Ф. Максименко, О. А. Білик, В. А. Піддубний // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2014. - № 15. - С. 55-60.
Abstract: Виконано аналіз впливів фізико-хімічних параметрів на стан мікроорганізмів в середовищах, масових співвідношень речовин в них з оцінкою причин і можливостей досягнення летальних ефектів. Останні у більшості випадків пов’язуються з термошоками, існування яких програмується і передбачається окремими діючими технологіями та швидкостями зміни температур. При цьому впливи на мікрофлору мають подвійний характер, що стосується безпосередньо самої температури і змін, які при цьому відбуваються в середовищах. Выполнен анализ влияний физико-химических параметров на состояние сред, массовых соотношений веществ в них с оценкой причин и возможностей достижения летальных эффектов. Последние в большинстве случаев связываются с термошоками, существование которых программируется и предусматривается действующими технологиями и скоростями изменения температур. При этом влияния на микрофлору имеют двойной характер, который касается непосредственно самой температуры и изменений, которые при этом происходят в средах. Analysis performed influences physical and chemical parameters on the state of media, mass ratios of substances in them with the assessment of the causes and the possibilities of achieving the lethal effects. Latest in most cases linked to thermal stress whose existence is programmable and provides the current technologies and rates of change of temperature. The effect on the microflora have a double nature, which relates directly to the temperature itself and the changes that occur in this environment.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24187
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf855.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.