DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24420

Название: Дослідження впливу розчинних харчових волокон шроту льону на якість хліба
Другие названия: The influence of vegetable fiber flax meal on bread quality
Авторы: Білас, Ярослав Іванович
Іжевська, О. П.
Бондаренко, Юлія Вікторівна
Bilas, Yaroslav
Izhevska, O.
Bondarenko, Julia V.
Ключевые слова: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
харчові волокна
шрот льону
якість хліба
пищевые волокна
шрот льна
качество хлеба
dietary fiber
flax meal
quality food
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Білас, Я. І. Дослідження впливу розчинних харчових волокон шроту льону на якість хліба / Я. І. Білас, О. П. Іжевська, Ю. В Бондаренко // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 82 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2016 р. – К.: НУХТ, 2016. – Ч. 1. – С. 139.
Краткий осмотр (реферат): Застосування шроту насіння льону (ШНЛ) в рецептурі хліба дозволяє збагатити його харчовими волокнами як нерозчинними у воді, так і розчинними, що утворюють слизі. Поряд з цим, харчові волокна льону є основною складовою ШНЛ, що впливає на формування показників якості хліба та залежить від властивостей полісахариду. Тому доцільно встановити вплив розчинної та нерозчинної фракції харчових волокон насіння льону на якість виробу. Применение шрота семян льна (ШНЛ) в рецептуре хлеба позволяет обогатить его пищевыми волокнами как нерастворимыми в воде, так и растворимыми, образующих слизи. Наряду с этим, пищевые волокна льна является основной составляющей ШНЛ, что влияет на формирование показателей качества хлеба и зависит от свойств полисахарида. Поэтому целесообразно установить влияние растворимого и нерастворимого фракции пищевых волокон семян льна на качество изделия. The use of flaxseed meal (SHNL) in bread recipes enrich it allows dietary fiber as insoluble in water and soluble, forming mucus. At the same time, fiber flax SHNL is the main component that influences the quality parameters of bread and depends on the properties of the polysaccharide. It is therefore advisable to determine the effect of soluble and insoluble fiber fraction of flax seed on the quality of the product.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24420
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
96.pdf86,54 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback