Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24420
Title: Дослідження впливу розчинних харчових волокон шроту льону на якість хліба
Authors: Білас, Ярослав Іванович
Іжевська, О. П.
Бондаренко, Юлія Вікторівна
Keywords: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
харчові волокна
шрот льону
якість хліба
dietary fiber
flax meal
quality food
Issue Date: 2016
Citation: Білас, Я. І. Дослідження впливу розчинних харчових волокон шроту льону на якість хліба / Я. І. Білас, О. П. Іжевська, Ю. В Бондаренко // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 82 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2016 р. – К.: НУХТ, 2016. – Ч. 1. – С. 139.
Abstract: Застосування шроту насіння льону (ШНЛ) в рецептурі хліба дозволяє збагатити його харчовими волокнами як нерозчинними у воді, так і розчинними, що утворюють слизі. Поряд з цим, харчові волокна льону є основною складовою ШНЛ, що впливає на формування показників якості хліба та залежить від властивостей полісахариду. Тому доцільно встановити вплив розчинної та нерозчинної фракції харчових волокон насіння льону на якість виробу. The use of flaxseed meal (SHNL) in bread recipes enrich it allows dietary fiber as insoluble in water and soluble, forming mucus. At the same time, fiber flax SHNL is the main component that influences the quality parameters of bread and depends on the properties of the polysaccharide. It is therefore advisable to determine the effect of soluble and insoluble fiber fraction of flax seed on the quality of the product.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24420
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
96.pdf86.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.