Вплив фузаріозних хвороб на розвиток зернових та дослідження їх біохімічних показників

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Наведено дані про фітосанітарний стан посівів пшениці озимої сорту Лада Одеськакомплексного внесення мінеральних добрив та інтенсивної системи захисту посівів відхвороб, шкідників та бур’янів на урожай і якість пшениці озимої. Визначено розрахунковівитрати врожаю від фузаріозної гнилі — 0,44%. Визначено основні технологічні операції, які при вирощуванні зернових погіршують біохімічні показники якості. Показано, що альтернативні технології, які передбачають внесення побічної продукції не забезпечують отримання високоякісного зерна пшениці і потребують вдосконалення. Встановлено кореляційний зв'язок між якістю зернових і розвитком фузвріохвороб. The data on the phytosanitary condition of crops winter wheat varieties Lada Odessa complex mineral fertilizers and intensive system to protect crops from diseases, pests and weeds on the yield and quality of winter wheat. Determined the estimated costs harvest of Fusarium rot - 0.44% .The main technological operations in growing grain worsen biochemical indicators of quality. A comprehensive environmental assessment technologies of winter wheat. Determined the protein content of 13-14%and gluten 28 -30%. It was shown that alternative technologies that involve making by-products do not provide a highly wheat and in need of improvement. Established correlation between the quality of grain and Fusarium disease development.

Опис

Ключові слова

кафедра екологічної безпеки та охорони праці, озима пшениця, хімічний захист рослин, хвороби, шкідники, фузаріозна коренева гниль, екологічне оцінювання, білок, клейковина, protein gluten, wheat winter, chemical plant protection, disease, pests, fusarium root rot, environment alassessment

Бібліографічний опис

Тогачинська, О. В. Вплив фузаріозних хвороб на розвиток зернових та дослідження їх біохімічних показників / О. В. Тогачинська, О. В. Ященко, О. М. Салавор // Харчова промисловість. – 2016. - №19. – С. 46-50.

Зібрання