DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25100

Название: Research Of The Production Process Of Cereal-Based Snacks For Soldiers
Другие названия: Дослідження процесу виробництва зернових снеків для військовослужбовців
Авторы: Zinchenko, Inna
Зінченко, Інна Миколаївна
Terletska, Vita
Терлецька, Віта Альбертівна
Ключевые слова: crunches
pea flakes
rice flakes
frying
chemical composition
кранчі
горохові пластівці
рисові пластівці
обсмажування
хімічний склад
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кранчи
гороховые хлопья
рисовые хлопья
обжаривание
химический состав
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Zinchenko, І. Research Of The Production Process Of Cereal-Based Snacks For Soldiers / Inna Zinchenko, Vita Terletska // Food Science for Well-being (CEFood 2016) : 8th Central European Congress on Food 2016 : book of Abstracts, 23-26 May 2016. – K. : NUFT, 2016. – P. 171.
Краткий осмотр (реферат): Crunches with high food and biological values enriched rice and pea flakes have been scientifically underpinned and developed on the basis of theoretical and experimental studies at first. This paper is dedicated to the investigation of frying influence We tested the impact of frying on the on the changes of chemical composition of crunches (carbohydrates, mineral and protein substances contents , etc.) The obtained scientific results can be useful and applied in technologies of food products on the basis of grain raw materials, including for soldiers.На основі теоретичних і експериментальних досліджень вперше науково обґрунтовано та розроблено кранчі підвищеної харчової та біологічної цінності, збагачені рисовими та гороховими пластівцями. Ми дослідили вплив обсмажування на зміни хімічного складу кранчів (вміст вуглеводів, мінеральних та білкових речовин, тощо). Отримані результати досліджень можуть бути корисними та впроваджені при розробленні харчових продуктів на основі зернової сировини, в тому числі для військовослужбовців. На основе теоретических и экспериментальных исследований впервые научно обосновано и разработано кранчи повышенной пищевой и биологической ценности, обогащенные рисовыми и гороховыми хлопьями. Мы исследовали влияние обжаривания на изменения химического состава кранчей (содержание углеводов, минеральных и белковых веществ и т.д.). Полученные результаты исследований могут быть полезны и внедрены при разработке пищевых продуктов на основе зернового сырья, в том числе для военнослужащих.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25100
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
MKzimroppcbsfs.pdf150,51 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback