Перспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію
Дата
2017
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті проведено аналіз наукових досліджень щодо можливості розширення асортименту хлібобулочних виробів спеціального призначення, а саме для хворих на целіакію. Розглянуто проблематику захворювання, основні принципи дієтотерапії та забезпеченість ринку України безглютеновими продуктами. Проведено аналіз безглютенової сировини та структуроутворювачів для розроблення технології безглютенового хліба. The article gives a detailed analysis of scientific researches concerning possibility of expansion of assortment of bakery products for special purposes, namely for patients with celiac disease. Disease problematic, the basic principles of diet therapy and Ukraine securities market of gluten-free products are considered in the article. The paper also shows the analysis of gluten-free raw materials and builders for the development of manufacturing technologies gluten-free bread.
Опис
Ключові слова
продукти спеціального призначення, целіакія, special purpose products, celiac disease, кафедра готельно-ресторанної справи
Бібліографічний опис
Перспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію / І. М. Медвідь, О. Б. Шидловська, В. Ф. Доценко, Ю. О. Федоренко // Хранение и переработка зерна. – 2017. – №3(211). - С. 43-48.