Дослідження вмісту мікотоксинів у зерні пшениці нового врожаю

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В роботі наведені експериментальні дані по визначенню мікробіологічних показників безпеки – мікотоксинів – у зерні пшениці нового врожаю. У трьох зразках пшениці врожаю 2017 року, вирощеної у Київській області, досліджувався вміст основних п’яти мікотоксинів за допомогою хімічних та мікробіологічних методів. Дослідження вмісту мікотоксинів у досліджуваних зразках пшениці показало, що за жодним із показників не виявлено перевищення гранично-допустимих значень (ГДЗ), тому зерно пшениці є безпечним та придатним для подальшого використання, переробки та споживання.

Опис

Ключові слова

кафедра екологічної безпеки та охорони праці, зерно, grain, мікотоксини, mycotoxins, мікробіологічні показники безпеки, microbiological safety indicators

Бібліографічний опис

Лабжинська, М. Ю. Дослідження вмісту мікотоксинів у зерні пшениці нового врожаю / М. Ю. Лабжинська, Н. В. Володченкова // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : зб. матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції, 7-8 листопада 2017 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2017. – С. 55-56.