Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26237
Title: Использование нейронных сетей для разработки прогнозирующих моделей процесса производства хлеба
Authors: Эльперин, Игорь Владимирович
Швед, Сергей Николаевич
Била, Галина Николаевна
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
модель прогнозирования
нейронная сеть
производство хлеба
forecasting model
neural network
production of bread
Issue Date: 2014
Citation: Эльперин, И. В. Использование нейронных сетей для разработки прогнозирующих моделей процесса производства хлеба / И. В. Эльперин, С. Н. Швед, Г. Н. Била // Scientific works of University of Food Technology. – Plovdiv, Bulgaria, 2014. – Т. 61, Ч. 1. – Р. 622–625.
Abstract: На основе искусственных нейронных сетей разработаны и исследованы прогностические модели для разных этапов изготовления хлеба. Это дает возможность начать технические операции, прогнозируя возможное отклонение технологических параметров регулируемых значений. Может давать рекомендации по изменению технологических режимов, которые должны поддерживать систему управления высококачественной продукцией. Based on artificial neural networks are developed and investigated predictive models for different stages of making bread. This gives an opportunity to start technical operations predict the possible deviation of technological parameters of the regulated values. Can make recommendations for changes in technological regimes, which should support management system for high-quality products.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26237
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bila G_8_2014.pdf308.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.