Вплив імпульсних електричних полів на амінокислотний склад незбираного молока

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Стаття присвячена дослідженню характеру впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на амінокислотний склад незбираного (сирого) молока. Об’єкт дослідження: імпульсні електричні поля. Предмет дослідження: амінокислотний склад незбиране молоко до та після оброблення імпульсними електричними полями. В ході досліджень з’ясовано, що домінуючою амінокислотою є лізин, а лімітуючою є група метеонін + цистин. У результаті порівняння амінокислотного складу досліджуваних зразків з еталонним білком було розраховано коефіцієнт утилітарності, який становить 1,25 і 1,23. Доведено, що обробка ІЕП суттєво не впливає на амінокислотний склад сирого молока, що підлягає обробці, при даній обробці спостерігається незначне зниження вмісту всіх амінокислот, але при цьому його біологічна цінність відповідає медико біологічним вимогам. The article is devoted to the investigation of the nature of the impact of pulsed electric fields (IEP) on the amino acid composition of the whole (raw) milk. Object of research: pulsed electric fields. Subject of research: amino acid composition of whole milk before and after treatment with pulsed electric fields. The study found that the dominant amino acid is lysine, while the limiting group is meteonin + cystine. As a result of the comparison of the amino acid composition of the samples under test with the reference protein, utilitarian utilities were calculated, which is 1.25 and 1.23. It has been proved that the treatment of EPE does not significantly affect the amino acid composition of raw milk to be processed, with this treatment there is a slight decrease in the content of all amino acids, but its biological value corresponds to medical biological requirements.

Опис

Ключові слова

імпульсні електричні поля, незбиране (сире) молоко, амінокислоти, pulsed electric fields, whole (raw) milk, amino acids, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Вплив імпульсних електричних полів на амінокислотний склад незбираного молока / Р. С. Святненко, А. І. Українець, А. І. Маринін, О. В. Кочубей-Литвиненко, М. І. Бойко // Наукові праці НУХТ. – 2018. – № 1. – С. 119–126.

Зібрання