Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26905
Title: Модифікація пектину як плівкоутворювача для їстівних плівок хлібобулочних і кондитерських виробів
Authors: Шульга, Оксана Сергіївна
Чорна, Анастасія Іванівна
Шульга, Сергій Іванович
Кобилінський, Сергій Миколайович
Keywords: пектин
аммиак
мочевина
pectin
ammonia
urea
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2017
Citation: Модифікація пектину як плівкоутворювача для їстівних плівок хлібобулочних і кондитерських виробів / О.С. Шульга, А. І. Чорна, С. М. Кобилінський, С. І. Шульга // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2017. – Вип. 1(25). – С. 220-233.
Abstract: Подано результати модифікації цитрусового пектину амоніаком, сечовиною, цетиловим спиртом, пальмітиновим ангідридом. Проведено аналіз ІЧ-спектрів вихідних та модифікованих сполук, що дозволило підтвердити проведення модифікації цитрусового пектину. Досліджено вплив отриманих нових речовин на фізико-механічні властивості (міцність, подовження) плівки, а також паропроникність. Представлены результаты модификации цитрусового пектина аммиаком, мочевиной, цетиловым спиртом, пальмитиновым ангидридом. The results of modification of citrus pectin with ammonia, urea, cetyl alcohol, palmitic anhydride are presented. The IR spectra of the initial and modified substances were analyzed, which allowed to confirm the modification of citrus pectin. The influence of the obtained new substances on the physical and mechanical properties (strength, elongation) of the film, as well as the vapor permeability, was studied.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26905
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Харкыв Сек. 3. Шульга, Чорна, Кобилінський.pdf627.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.