Циклодекстрини в харчових продуктах

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Наведено практичні аспекти використання циклодекстринів в харчових продуктах. Молекулярна інкапсуляція за допомогою циклодекстринів покращує фізичну і хімічну стабільність харчових продуктів, попереджує розклад чутливих сполук і подовжує термін придатності готових виробів. Також обговорені технологічні особливості застосування циклодекстринів в харчових продуктах, в процесах обробки та пакувальних матеріалах.
The presented paper deals with the practical aspects of the cyclodextrins application in food industry. The molecular encapsulation of ingredients with cyclodextrins improves chemical and physical stability, inhibits destruction of several sensitive compounds and extended shelf life of food products. Technological aspects of cyclodextrins application in food, food processing and packaging materials has been discussed.

Опис

Ключові слова

комплекс включення, циклодекстрини, леткі сполуки, молекулярна інкапсуляція, inclusion comple, cyclodextrins, volatile compounds, molecular encapsulation, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Полумбрик, М. О. Циклодекстрини в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія : наук.-виробн. журнал. - 2011. - № 3 (16). - С. 50-54.

Зібрання