DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2691

Название: Циклодекстрини в харчових продуктах
Другие названия: Cyclodextrins in food
Авторы: Полумбрик, Максим Олегович
Polumbryk, Maksim
Ключевые слова: комплекс включення
циклодекстрини
леткі сполуки
молекулярна інкапсуляція
комплекс включения
циклодекстрины
летучие соединения
молекулярная инкапсуляция
inclusion comple
cyclodextrins
volatile compounds
molecular encapsulation
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2011
Библиографическое описание: Полумбрик, М. О. Циклодекстрини в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія : наук.-виробн. журнал. - 2011. - № 3 (16). - С. 50-54.
Краткий осмотр (реферат): Наведено практичні аспекти використання циклодекстринів в харчових продуктах. Молекулярна інкапсуляція за допомогою циклодекстринів покращує фізичну і хімічну стабільність харчових продуктів, попереджує розклад чутливих сполук і подовжує термін придатності готових виробів. Також обговорені технологічні особливості застосування циклодекстринів в харчових продуктах, в процесах обробки та пакувальних матеріалах.
Приведены практические аспекты применения циклодекстринов в пищевых продуктах. Молекулярная инкапсуляция с помощью циклодекстринов увеличивает физическую и химическую стабильность пищевых продуктов, тормозит разложение чувствительных соединений и увеличивает срок пригодности готовых изделий. Также обсуждены технологические особенности применения циклодекстринов в пищевых продуктах, в процессах обработки и упаковочных материалах.
The presented paper deals with the practical aspects of the cyclodextrins application in food industry. The molecular encapsulation of ingredients with cyclodextrins improves chemical and physical stability, inhibits destruction of several sensitive compounds and extended shelf life of food products. Technological aspects of cyclodextrins application in food, food processing and packaging materials has been discussed.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2691
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
50.pdf5,04 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback