Циклодекстрини в харчових продуктах
Файли
Дата
2011
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Наведено практичні аспекти використання циклодекстринів в харчових продуктах. Молекулярна інкапсуляція за допомогою циклодекстринів покращує фізичну і хімічну стабільність харчових продуктів, попереджує розклад чутливих сполук і подовжує термін придатності готових виробів. Також обговорені технологічні особливості застосування циклодекстринів в харчових продуктах, в процесах обробки та пакувальних матеріалах.
The presented paper deals with the practical aspects of the cyclodextrins application in food industry. The molecular encapsulation of ingredients with cyclodextrins improves chemical and physical stability, inhibits destruction of several sensitive compounds and extended shelf life of food products. Technological aspects of cyclodextrins application in food, food processing and packaging materials has been discussed.
The presented paper deals with the practical aspects of the cyclodextrins application in food industry. The molecular encapsulation of ingredients with cyclodextrins improves chemical and physical stability, inhibits destruction of several sensitive compounds and extended shelf life of food products. Technological aspects of cyclodextrins application in food, food processing and packaging materials has been discussed.
Опис
Ключові слова
комплекс включення, циклодекстрини, леткі сполуки, молекулярна інкапсуляція, inclusion comple, cyclodextrins, volatile compounds, molecular encapsulation, кафедра екології та екоменеджменту
Бібліографічний опис
Полумбрик, М. О. Циклодекстрини в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова наука і технологія : наук.-виробн. журнал. - 2011. - № 3 (16). - С. 50-54.