Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27560
Title: Дослідження впливу зміни швидкості теплоносія на процес комбінованого сушіння культивованих грибів
Other Titles: Study of the effect of speed change thermality on the process of combined drinking of cultivated musts
Authors: Бурлака, Тетяна Василівна
Burlaka, Tatiana
Дубковецький, Ігор Володимирович
Dubkovetskyy, Igor
Малежик, Іван Федорович
Malezhik, Ivan
Keywords: радіаційно-конвективне сушіння
культивовані гриби
глива звичайна
опромінення
енергозатрати
швидкість теплоносія
радиационно-конвективная сушка
культивируемые грибы
вешенка обыкновенная
облучение
энергозатраты
скорость теплоносителя
radiative-convective drying
cultivated mushrooms
common muds
irradiation
energy consumption
coolant velocity
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2015
Citation: Дослідження впливу зміни швидкості теплоносія на процес комбінованого сушіння культивованих грибів / Т. В. Бурлака, І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик // Зб. наук. пр. ВНАУ - "Технічні науки". — 2015. — Вип. 1 (89). — Том 1. — С. 76—82.
Abstract: Найбільші обсяги витрат теплової енергії потребує сушіння харчової продукції. Дотримання технологічних вимог має забезпечити одержання якісного напівфабрикату, проте процес сушіння супроводжуються збільшенням витрат енергії. Представляється доцільним вивчити і реалізувати на практиці можливість використання економічного з енергетичної точки зору суміщення двох фізичних механізмів сушки (конвекційного і інфрачервоного) і досягнення на цій основі подальшого істотного зниження енергоємності процесу зневоднення. Наибольшие объемы расходов тепловой энергии требует сушки пищевой продукции. Соблюдение технологических требований должно обеспечить получение качественного полуфабриката, однако процесс сушки сопровождаются увеличением затрат энергии. Представляется целесообразным изучить и реализовать на практике возможность использования экономического с энергетической точки зрения совмещения двух физических механизмов сушки (конвекционного и инфракрасного) и достижение на этой основе дальнейшего существенного снижения энергоемкости процесса обезвоживания. The highest volumes of heat energy consumption require the drying of food products. Compliance with the technological requirements should ensure the receipt of a quality semi-finished product, but the drying process is accompanied by an increase in energy consumption. It seems expedient to study and realize in practice the possibility of using the economic from the energy point of view, the combination of two physical mechanisms of drying (convection and infrared) and achieve on this basis a further significant reduction in energy intensity of the dewatering process.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27560
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
31а.pdf3.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.