Спосіб приготування напою лате (Патент на корисну модель № 125862)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Спосіб приготування напою лате, що включає приготування еспресо, підігрів та спінення молока за температури 70…75 °C з наступним його внесенням в еспресо, який відрізняється тим, що у підігріте спінене молоко додатково вноситься насіння чіа у кількості 3,8…4,2 %, а еспресо подається на витриманій протягом 5…7 хв. суміші молока і насіння чіа у вигляді еспуми, яку готують з охолодженого до температури 18…20 °C еспресо, з попередньо розчиненими у ньому цукром, желатином, та вершками у сифоні з використанням N2O під тиском 18…22 атм при інтенсивному струшуванні та витримують за температури 4…8 °C впродовж 90…120 хв. для формування стабілізованої піноподібної структури. A method of cooking a latte, which includes the preparation of espresso, heating and foaming milk at a temperature of 70 ... 75 ° C, followed by its introduction into an espresso, which is characterized by the fact that the heated chopped milk additionally adds seed chia in the amount of 3.8 ... 4.2 %, and espresso is served on the aged for 5 ... 7 minutes. milk and chia seeds in the form of spray, prepared from an espresso cooled to a temperature of 18 ... 20 ° C, pre-dissolved in it with sugar, gelatin, and cream in a siphon using N2O under pressure of 18 ... 22 atm at intensive shaking and withstand for temperature 4 ... 8 ° C for 90 ... 120 min. for the formation of a stabilized foam structure.

Опис

Ключові слова

еспресо, насіння чіа, желатин, espresso, chia seeds, gelatin, кафедра готельно-ресторанної справи

Бібліографічний опис

Патент 125862 UA, МПК (2006) A23F 5/00 A23F 5/14 (2006.01) Спосіб приготування напою лате / Л. М. Буй, Т. І. Іщенко, А. В. Гавриш, О. В. Арпуль, О. Б. Шидловська; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2017 13036 ; заявл. 28.12.2017 ; опубл. 25.05.2018, Бюл. № 10.

Зібрання