DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27609

Название: Non-thermal methods for whole milk treatment
Другие названия: Нетеплові методи при обробленні незбираного молока
Авторы: Ukrainets, Anatoliy
Українець, Анатолій Іванович
Sviatnenko, Roman
Святненко, Роман Сергійович
Marynin, Andriy
Маринін, Андрій Іванович
Pasichny, Vasiliy
Пасічний, Василь Миколайович
Kochubei-Lytvynenko, Oksana
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Ключевые слова: молоко
ІЄП
milk
IEP
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Non-thermal methods for whole milk treatment / A. Ukrainets, A. Marinin, R. Svyatnenko and other // Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : матеріали п’ятої міжнарод. наук.-практ. конф., 7-8 листопада 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016.
Краткий осмотр (реферат): Серед продуктів харчування значне місце належить рідким харчовим продуктам: безалкогольним напоям, пиву, молоку, натуральним винам тощо. Відомі технології подовження термінів зберігання цих продуктів базуються на термічному обробленні (пастеризація та стерилізація), застосуванні ультрафільтрації, добавках до продукту різних за своєю природою хімічних консервантів. При цьому харчові та органолептичні властивості рідких харчових продуктів суттєво погіршуються. Перспективним напрямом підвищення термінів зберігання цих продуктів є застосування електрофізичних методів а саме сильних імпульсних електричних полів без розрядів. Среди продуктов питания значительное место принадлежит жидким пищевым продуктам: безалкогольным напиткам, пиву, молоку, натуральным винам и тому подобное. Известны технологии удлинения сроков хранения этих продуктов базируются на термическом обработке (пастеризация и стерилизация), применении ультрафильтрации, добавках к продукту различных по своей природе химических консервантов. При этом пищевые и органолептические свойства жидких пищевых продуктов существенно ухудшаются. Перспективным направлением повышения сроков хранения этих продуктов является применение электрофизических методов а именно сильных импульсных электрических полей без разрядов. Among food products, a significant place belongs to liquid food products: non-alcoholic beverages, beer, milk, natural wines and the like. There are known the technologies for lengthening the shelf life of these products, that are based on thermal processing (pasteurization and sterilization), the use of ultrafiltration, and adding to the product of various chemical preservatives in nature. In this case, the food and organoleptic properties of liquid food products significantly deteriorate [1]. A promising direction of increasing the shelf life of these products is the use of electrophysical methods, namely strong pulsed electric fields without discharges.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27609
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Non-thermal methods for whole milk treatment.pdf73,53 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback