DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Патенти, авторські свідоцтва >
Патенти >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27665

Название: Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116262)
Другие названия: Wheat bread (Patent for useful model № 116262)
Авторы: Іжевська, Орися Петрівна
Дробот, Віра Іванівна
Бондаренко, Юлія Вікторівна
Drobot, Vera
Izhevska, Orysya
Bondarenko, Julia V.
Ключевые слова: шрот льону
солодовий екстракт
харчові волокна
хліб
суха пшенична клейковина
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
шрот льна
солодовый экстракт
пищевые волокна
хлеб
сухая пшеничная клейковина
meal flax
malt extract
alimentary fiber
bread
dry wheat gluten
Issue Date: 2017
Библиографическое описание: Патент 116262 UA, МПК А 21 D 2/36 (2006.01), А 21 D 13/02 (2006.01), Хліб пшеничний / ІжевськаО. П., Дробот В. І., Бондаренко Ю. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201612607 ; заявл. 12.12.2016 ; опубл. 10.05.2017, Бюл. № 9, 2017 р.
Краткий осмотр (реферат): Патент на корисну модель. В основу корисної моделі поставлена задача створити хліб з підвищеною біологічною цінністю з пшеничного борошна першого сорту з додаванням шроту насіння льону. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу фізіологічно-функціональними інгредієнтами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону, суху пшеничну клейковину, солодовий екстракт, аскорбінову кислоту. Запропонований склад забезпечує отримання виробів хорошої якості з підвищеною біологічною цінністю, високим вмістом харчових волокон, які сприяють покращанню стану здоров'я завдяки позитивній дії на процеси пов'язані з функціонуванням шлунково-кишкового тракту.Патент на полезную модель. В основу изобретения поставлена задача создать хлеб с повышенной биологической ценностью из пшеничной муки первого сорта с добавлением шрота семян льна. Согласно изобретению, для обогащения изделия физиологически функциональными ингредиентами, к пшеничной муке добавляют шрот семян льна, сухую пшеничную клейковину, солодовый экстракт, аскорбиновую кислоту. Предложенный состав обеспечивает получение изделий хорошего качества с повышенной биологической ценностью, высоким содержанием пищевых волокон, которые способствуют улучшению состояния здоровья благодаря положительному воздействию на процессы связанные с функционированием желудочно-кишечного тракта.Patent for utility model. The basis of the useful model is the task of creating bread with an increased biological value of wheat flour of the first grade with the addition of sunflower seeds of flax. According to a useful model, for the enrichment of the product with physiological-functional ingredients, to the wheat flour add a swab of flaxseed, dry wheat gluten, malt extract, ascorbic acid. The proposed composition ensures the receipt of products of good quality with high biological value, high content of food fibers, which contribute to the improvement of health due to the positive effect on processes associated with the functioning of the gastrointestinal tract.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27665
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Pbjvhp.pdf165,12 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback