Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27665
Title: Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116262)
Authors: Іжевська, Орися Петрівна
Дробот, Віра Іванівна
Бондаренко, Юлія Вікторівна
Keywords: шрот льону
солодовий екстракт
харчові волокна
хліб
суха пшенична клейковина
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
meal flax
malt extract
alimentary fiber
bread
dry wheat gluten
Issue Date: 2017
Citation: Патент 116262 UA, МПК А 21 D 2/36 (2006.01), А 21 D 13/02 (2006.01). Хліб пшеничний / Іжевська О. П., Дробот В. І., Бондаренко Ю. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u201612607 ; заявл. 12.12.2016 ; опубл. 10.05.2017, Бюл. № 9 2017.
Abstract: Патент на корисну модель. В основу корисної моделі поставлена задача створити хліб з підвищеною біологічною цінністю з пшеничного борошна першого сорту з додаванням шроту насіння льону. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу фізіологічно-функціональними інгредієнтами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону, суху пшеничну клейковину, солодовий екстракт, аскорбінову кислоту. Запропонований склад забезпечує отримання виробів хорошої якості з підвищеною біологічною цінністю, високим вмістом харчових волокон, які сприяють покращанню стану здоров'я завдяки позитивній дії на процеси пов'язані з функціонуванням шлунково-кишкового тракту. Patent for utility model. The basis of the useful model is the task of creating bread with an increased biological value of wheat flour of the first grade with the addition of sunflower seeds of flax. According to a useful model, for the enrichment of the product with physiological-functional ingredients, to the wheat flour add a swab of flaxseed, dry wheat gluten, malt extract, ascorbic acid. The proposed composition ensures the receipt of products of good quality with high biological value, high content of food fibers, which contribute to the improvement of health due to the positive effect on processes associated with the functioning of the gastrointestinal tract.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27665
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pbjvhp.pdf165.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.