Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27773
Title: The use of convective-thermoradiactive method of energy supply in the apple snack technology
Other Titles: Використання конвективно-терморадіаційного способу енергопідведення в технології яблучних снеків
Authors: Malezhik, Ivan
Малежик, Іван Федорович
Dubkovetskyy, Igor
Дубковецький, Ігор Володимирович
Strelchenko, Ljudmila
Стрельченко, Людмила Василівна
Burlaka, Tatiana
Буpлака, Тетяна Василівна
Levkivska (Muzika), Tetiana
Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
Keywords: сушіння
вологовміст
яблучні снеки
енергопідведення
пероксидаза
бланшування
цукровий сироп
вітамін С
сушка
влагосодержание
яблочные снеки
энергоподвод
пероксидаза
бланширование
сахарный сироп
витамин С
drying
moisture content
apple snails
energy transfer
peroxidase
blanching
sugar syrup
vitamin C
кафедра технології консервування
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2016
Citation: The use of convective-thermoradiactive method of energy supply in the apple snack technology / I. Malezhik, I. Dubkovetsky, L. Strelchenko and other // EasternEuropean Journal of Enterprise Technologies. – 2016. - 6/11(84). -P. 47-52.
Abstract: Досліджено вплив попередньої підготовки яблук та способу сушіння на якісні показники під час виробництва яблучних снеків. Встановлено, що для покращення органолептичних показників яблучних снеків доцільно проводити попередню підготовку яблук у цукровому сиропі з концентрацією цукру 40 %. З метою інтенсифікації процесу сушіння, підвищення якості готового продукту та зниження енерговитрат запропоновано комбінований конвективно-терморадіаційний спосіб енергопідведення Исследовано влияние предварительной подготовки яблок и способа сушки на качественные показатели при производстве яблочных снеков. Установлено, что для улучшения органолептических показателей яблочных снеков целесообразно проводить предварительную подготовку яблок в сахарном сиропе с концентрацией сахара 40 %. С целью интенсификации процесса сушки, повышения качества готового продукта и снижения энергозатрат предложен комбинированный конвективно-терморадиационный способ энергоподвода. The effect of preliminary preparation of apples and the method of drying on qualitative indices during the production of apple snakes was investigated. It has been established that in order to improve the organoleptic characteristics of apple snails, it is advisable to pre-prepare apples in sugar syrup with a sugar concentration of 40%. In order to intensify the drying process, improve the quality of the finished product and reduce energy consumption, a combined convective thermo-radiation method of power delivery.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27773
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
48а.pdf4.42 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.